Patru industrii care şi-au modificat ideile în 2016

Care e latura ta forte? observi noile posibilităţi de inovaţie din industrie sau te ţii din urmă? Directorii de companii petrec mult timp gândinduse la idei noi care ar putea fi implementate pentru a îmbunătăţi produsul sau serviciul pe care îl oferă. Crearea unui loc de muncă care favorizeze inovaţia e un lucru destul de greu.

vrea dau exemplul firmei Kodak. În anul 1989, inginerii companiei au construit prima cameră DSLR. Directorii au intrat în panică. Invenţia camerei de fotografiat era destul de periculoasă pentru companiile ce se ocupau de vânzarea filmelor, însă ei nu au realizat importanţa industriei camerelor digitale şi astfel au suferit grav din cauza falimentului din anul 2012. În acel an alte 4 companii importante ce produc camere de fotografiat (Olympus, Sony, Nikon şi Canon) şi-au continuat activitatea cu succes şi au avut împreună un buget în suma de 31,6 miliarde de dolari, în ciuda competiţiei din partea smartphonurilor.
În fiecare an se pare sunt inventate noi produse sau servicii care te lasă cu guracăscată. Mai jos voi enumeră 4 companii care au fost gata şi schimbe ideile în 2016.

Industria:Comerţul electronic şi serviciile bancare;
Ideea: Plata digitală cu aur- BitGold


Compania recent deschisă, BitGold, avansează metoda de plata digitală. Misiunea lor e ajute oamenii obţină, depoziteze şi consume aur. Acest lucru include oferirea consumatorilor a unei cartele prepaid cu ajutorul căreia pot şi cheltuie aurul sau convertească plăţile cu aur în valute la orice bancomat.
Pe când BitCoin a eşuat îşi promoveze ideia în mare parte din cauza consumatorii nu au înţeles valoarea produsului, fondatorii BitGold-ului sunt destul de optimişti şi cred produsul va avea succes pe piaţă.
Compania are deja un lucru în favoarea lor: aurul a fost, este şi va fi o unitate esenţială în contabilitate. De asemenea, aurul este o unitate naturală pentru economiile on-line în perioada fluctuaţiilor comerciale şi monetare.

Industria: Tehnologie
Ideea: Smartphone-uri pentru părinţi care monotorizeaza activitatea copiilor cu ajutorul aplicaţiei Pumpic


Adolescenţii din ziua de azi trăiesc în lumea virtuală. Aproximativ 92% dintre aceştia îşi folosesc telefoanele pentru a intra online în fiecare zi. Cel mai şocant lucru e mai mult din jumătate din copiii care folosesc smartphone-uri au recunoscut faptul sunt victime ale hărţuirii online. Încă şi mai grav e faptul majoritatea victimelor hărţuirilor online nu îşi informeazăpărinţii despre acest lucru. Nerestricţionarea accesului multor aplicaţii duce la hărţuirea online prin intermediul mesajelor cu context sexual.
Sunt deja cunoscute cazuri tragice, ca spre exemplu cazul fetei de 13 ani din Virginia, care şi-a cunoscut benevol agresorul online. Aceste cazuri sunt o reamintire pentru părinţi trebuie îşi protejeze adolescenţii de astfel de cruzimi.
Aplicaţia Pumpic are mai multe caracteristici, care permit părinţilor monitorizeze mesajele, istoricul apelurilor, contactele, email-ruile şi aplicaţiile populare de mesagerie ca Kik, WhatsApp şi Snapchat. Părinţii pot stabilească restricţii şi şi verifice în mod discret copiii, cu ajutorul unei telecomenzi.

Industria: Asistenţă medicală
Ideea: Termometre pentru copii, Fever Scout

Fever Scout-ul al companiei VivaLNK este un plasture flexibil care monitorizează în continuu temperatura copiilor. Pentru copii de vârstă mică, plasturele fin este abia vizibil. Pentru părinţii care sunt ocupaţi permanent cu lucrul sau cu treburile casei, acest plasture reprezintă o salvare. Plasturele transmite datele direct la o aplicaţie de telefon care monitorizează şi anunţă părinţiidacă s-a produs o schimbare în temeprtura corporală a copilului. Atunci când acesta are nevoie de atenţie, aplicaţia le transmite părinţilor notificări care pot fi personalizate.
Plasturele ce monitorizează temperatura, a început deja fie livrat în primăvară anului 2016.

Industria:Auto
Ideea: Comunicarea între maşini cu ajutorul telematicii

Telematicăcombinaţia dintre computer şi tehnologiile de telecomunicare prin wireless. Această tehnologie transformă automobilele în vehicule “deştepte, sigure şi mai bine conectate”. Majoritatea dintre noi cunoaştem şi ne folosim deja de GPS şi de maşinăriicare îndeplinesc scopurile de a informa şi de a detecta.
Serviciile de telematic o schimbe metodele de conducere. Fiţi gata plătiţi pentru o singură folosire şi pentru abonamente premium care o controleze totul, începând de la fluxul de conţinut şi terminând cu menţinerea diagnosticelor.
Mai multe informaţii le găsiţi la site-ul: www.telematics.com

Aţi fost entuziasmaţi citiţi noile trend-uri? Sper asta o motiveze creaţi ceva nou şi unic! Viaţa e în continuămişcare, nu uitaţi asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *