viitorul muncii, automatizare

Viitorul Muncii

Piața forței de muncă se schimbă mult mai repede decât credeți. Majoritatea locurilor de muncă sunt înlocuite de mașini, iar companiile dau afară angajații pentru a reduce costurile. Pentru toți cei rămași șomeri datorită automatizării, avem nevoie de noi locuri de muncă. Mai mult decât atât, aceasta este o problemă nu doar pentru această generație, dar și pentru cele viitoare.

automatizare, forta de munca
Schimbarea pieței de muncă datorită automatizării

 

 

 

Trebuie să dezvoltăm noi competențe pentru a crea noi locuri de muncă și a genera noi oportunități.

Raportul Viitoarele Locuri de Muncă a intervievat 350 de companii mari din întreaga lume și le-a întrebat cum va evolua piața forței de muncă. Figura din stânga ilustrează cum va arăta piața de muncă în viitor.

 

 

 

Conform acestui raport, până în 2020, vor fi create 2 milioane de locuri de muncă la nivel mondial, în domeniului informatic, matematic, arhitectură și inginerie. Pe măsură ce progresele tehnologice continuă să perturbe industriile, va crește nevoia de oameni specializați în vânzări care să poată explica ofertele companiei către o gamă largă de clienți, inclusiv companii, guverne, consumatori.automatizare, roboti

Viitorul locurilor de muncă, a educației și competențelor

De exemplu, pe măsură ce conținutul este consumat din ce în ce mai mult pe telefonul mobil, o companie media digitală ar dori să angajeze oameni de vânzări care să fie informați cu privire la publicitatea mobilă.

În timp ce schimbările tehnologice și socio-economice vor determina dispariția unor locuri de muncă, vor fi create noi poziții.

Unele companii care planifică să se ocupe de găsirea talentelor necesare pentru noi locuri de muncă vor face acest lucru prin organizarea de traininguri pentru angajații existenți pentru a le dezvolta noi seturi de competențe.

De fapt, potrivit raportului, 65% dintre respondenți au declarat că investesc în recalificarea angajaților actuali.

Iată lista competențelor necesare pentru a face față provocărilor de viitor:

  1. Abilitatea de a rezolva probleme complexe 
  2. Gândirea critică
  3. Creativitate
  4. Managementul resurselor umane
  5. Capacitatea de a lucra în echipă
  6. Inteligența emoțională
  7. Judecata și luarea deciziilor
  8. Orientarea către servicii
  9. Negociere
  10. Flexibilitate cognitivă

 

Ești gata să te recalifici și să-ți optimizezi oportunitățile?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *