books, success, entrepreneurship

Citește Cărți Pentru a Avea Succes

“Cărțile care te ajuta cel mai mult sunt cele care te fac sa gândești cel mai mult.”  

-Theodore Parker

 

Potrivit specialiștilor secretul unora dintre cei mai bogați oameni ai lumii este că citesc foarte mult, iar  cărțile sunt investițiile lor cele mai profitabile. Spre exemplu, cei mai de succes investitori din America, Charlie Munger și Warren Buffett au avut obiceiuri inedite de lectură.

 

Warren Buffett când a fost întrebat despre cheia succesului său, a arătat spre un teanc de cărți din apropiere și a spus: “Citesc 500 pagini, în fiecare zi. Așa funcționează cunoașterea. Ea construiește, precum dobânzile compuse. Toți puteți să o faceți, dar nu garantez că mulți dintre voi o vor și face…. Uite, în esență, treaba mea este doar să culeg tot mai multe și mai multe fapte și informații și să văd care dintre ele mă vor conduce la o acțiune”.

Și în viața renumitului Bill Gates lectura ocupă o mare parte din stilul vieții de zi cu zi. El citește aproximativ 50 de cărți pe an, ceea ce înseamnă aproximativ o carte pe săptămână. Este impunător, nu? Într-un interviu recent pentru New York Times, Gates a explicat că “… lectura este încă principala cale pe care o am atât pentru a învăța lucruri noi cât și pentru a testa înțelegerea mea.”

Eu mă întreb: De ce cei mai bogați și de succes oameni din lume își petrec atât de mult timp cu cărțile?

Doar cititul pur și simplu nu-ți poate garanta succesul, însă pe majoritatea oamenilor de succes îi unește dragostea de cuvinte.

Dar cel mai important lucru este cum ei citesc. Nu doar absorb cuvintele, ci încearcă să transforme noile cunoștințe în acțiune. Iată de ce e important să memorizezi informația,  cu siguranță nu e ușor nici pentru cele mai lucide minți. Întreabă-te dacă  poți reda conținutul articolului pe care l-ai citit chiar 10 minute în urmă? Câte romane s-au rătăcit în memorie ta cum numai ai lăsat cărțile într-o parte?

Mai degrabă ca și la majoritatea oamenilor, aptitudinile tale de memorie sunt mult mai scăzute decât ai fi vrut. Nu contează câț de mult citești, dacă să comparăm cu puținul care-l memorizezi.

De asta sugerăm să îți schimbi radical atitudinea față de citit, ca să înveți a memora cât se poate de mult și să aplici cunoștințele primite în viață.

În cazul în care consideri că lectura nu este o cale spre succes și nu te atrage nici pentru distracție, ea, cel puțin, în considerare beneficiile ei pentru sănătate.

S-a demonstrat că cititul ajută la prevenirea stresului, depresiei, și demenței. Totodată contribuie la creșterea încrederii, empatiei și ajută la luarea deciziilor.

Evident, nu există un anume secret pentru a deveni plini de succes dar, o vizită pe săptămână la bibliotecă, este o modalitate aproape sigură de a vă spori cunoștințele și de ce nu, eficacitatea în pornirea unor afaceri.

 

”Google îți poate returna 100.000 de răspunsuri, un bibliotecar ți-l poate da pe cel corect.”

– Neil Gaiman

 

Surse:http://www.psychologies.ro/cunoaste-te/10-beneficii-pe-care-le-aduce-cititul-2151150

http://motivare.md/dezvoltare-personala/cum-citesc-oamenii-de-succes-8-reguli-simple/

https://bibliotecasuccesului.wordpress.com/biblioteca-succesului-2/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *