Social Media în anul 2017

Pentru mulți dintre noi Social Media a devenit parte din viața de zi cu zi. Social Media este un canal care va rămâne în preferințele societății fiind în continuă evoluție. Acesta vine în întâmpinarea celor mai noi tehnologii, satisface în permanență așteptările consumatorilor și se autodepășește prin noile sale funcționalități. Actualmente sunt peste 2 miliarde de utilizatori Social Media în întreaga lume (30% din populația globului) și numărul acestora creste cu 25% în fiecare an. Mediul de afaceri la fel nu rămâne insensibil în fața acestei tendințe, în SUA 9 din 10 companii sunt active în Social Media. Dintre cele 9 companii aproape 70% au raportat o creștere în vânzări în urma activității lor  online.

Așadar iată la ce ne putem aștepta:

#1 Se presupune că numărul utilizatorilor site-urilor de social networking va creşte cu până la 8%

Această extindere poate ajuta la consolidarea imaginii de brand și la creșterea vânzărilor. Peste 80% dintre companii au o echipă de social media dedicată. Aceasta lucrează împreuna cu angajații la promovarea imaginii de brand a angajatorului.. Aceasta implicare este foarte benefica atât pentru angajat, care simte ca aparține unui grup, cât și pentru angajator, căruia îi este mai ușor să rețină personalul. Nu în zadar se zice că echipa de Marketing reprezintă cel mai de preț bun pe care îl are o companie. Pentru a crește imaginea de brand trebuie să ai în mânecă ași precum: încredere, libertate, viziune coerentă, setare de KPI-uri, unelte necesare.

#2 Aşa-numiţii Chatbots 

Inteligența artificială ne duce într-o altă lume, ea fiind folosită de  oameni chiar şi în viața de zi cu zi. Facebook, WhatApp, Twitter şi Google Allo introduc roboți integrați pentru booking și customer service, mult mai des noi discutăm cu mașinării. Printre aceștia se numără și Chatbots.

LinkedIn  la fel folosește Inteligența Artificială pentru a oferi cele mai bune job-uri, potrivind candidatul cu business-ul respectiv.

Internet of Things schimbă din ce în ce mai mult stilul în care lucrăm și viața noastră. Chatbots au devenit prietenii noștri ajutând-ne la îmbunătățirea interacțiunii dintre public și brand în timp real.

#3 Live video Streaming

Sentimente, emoții…Vorbim, povestim ce se petrece în cadrul unui eveniment al vieții sau cum se derulează un anumit proiect, scriem postări interesante şi adăugăm emoticoane, dar cu siguranţă publicul cu care interacționăm vrea să cunoască tot ce se întâmplă în jur. Cea mai bună armă pentru satisfacerea acestui lucru este… LIVE-ul.

Știați că Snapchat  zilnic are peste 10 miliarde de vizualizări video???  Iar Youtube poate trece pe locul al doilea și că evoluția Snap-ului continuă să aducă oportunități interesante în Marketing. Prin urmare, utilizarea video-urilor în conținutul creat este cea mai de succes unealtă.

70% dintre branduri au confirmat deja acest lucru: Pentru a nu  rămâne în urmă, trebuie să concepi o strategie pentru Facebook Live sau să o îmbunătățești pe cea existentă cu una de-a dreptul ieșită din comun.

#4 Mai multe decizii pe baza statisticilor

Pentru a urmări permanent acțiunile folosim Buffer, Followerwonk, Iconosquare, Google Analytics sau alte instrumente de analiză. Aceasta ne poate ajuta în construirea și ulterior implementarea cele mai potrivite strategii pentru brandul tău.

Platformele de Social Media permit utilizatorilor să fie la curent cu cele mai noi trenduri, să învețe astfel mai mult despre produsele și serviciile companiei. Un lucru foarte bun este că clienții se pot alătura unei comunități, pot oferi feedback şi pot profita de promoții. Dar cel mai important lucru pe care îl pot oferi analizele şi ulterior strategia creată este ajutorul oferit acestora în luarea unei decizii informate de cumpărare.

#5 Crește publicitatea in Social Media

Observăm cu toții ca exista din ce în ce mai multe anunțuri publicitare și campanii în Social Media. Ceva mai devreme spațiul virtual era folosit în mare măsura pentru comunicare, iar în ultima perioada Social Media a început să se convertească. Se presupune că în anul 2017 publicitatea din Social Media o să atingă o cota de 16% din totalul global de publicitate.

#6 Comunicarea Social Media mai interactivă

Utilizatorii de net vor primi informații utile și  originale, informații cu adevărat valoroase. Pentru ca mesajul transmis să conteze, trebuie să existe o comunicare transparentă, care să ghideze oamenii spre un scop comun.

De exemplu, Uber a reuşit să se deosebească de celelalte companii de taxi, executând un impact puternic. Ei au construit o strategie de promovare a conținutului care să se adreseze atât publicului lor, dar și oamenilor care se împotriveau brandului.

Dacă publicăm un conținut care să abordeze orice problemă din mai multe unghiuri și menținem o legătură strânsă cu publicul, valorile oamenilor vor fi direct proporționale cu cele pe care brandul le susține.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *